loadingimg

Wczytuję dane...
  • Zarejestruj mnie

      • Twój adres e-mail:
    • Zarejestruj mnie
  • Użytkownicy online: 0
  • Aktualny czas:
Porównywarka
'; res += '
Produkty do porównania:
'; if(data.products) { res += '
'; res += '
    '; $each(data.products.products_name, function(item,pid) { res += '
  • '; res += '
      '; if(data.products.products_check[pid] == 'true') res += '
    • '; else res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    • ' + item +'
      '; res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    '; res += '
  • '; }); res += '
'; res += '
'; //PODSUMOWANIE KOSZYKA //res += '
 345.00 PLN
'; res += '
Porównaj
'; } else { res += '
Brak produktów do porównania
'; } $('#header_compare .cart-preview').html(res); },"json"); } }) .mouseout(function() { $('#header_compare .cart-preview').fadeOut(0); }); });
'; res += '
Produkty w schowku:
'; if(data.items) { res += '
'; res += '
    '; $each(data.items_options, function(value,key) { $each(value, function(item,opt) { res += '
  • '; res += '
      '; res += '
    • '; res += '
    • ' + data.products_name[key] +'
      ' + data.price_brutto[key] +'
      '; if(opt!=0) { res += '
        '; $each(data.options_tname[key][opt], function(optname,optid) { res += '
      • '+optname+': '+data.options_name[key][opt][optid]+'
      • '; }); res += '
      '; } res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    '; res += '
  • '; }); }); res += '
'; res += '
'; //PODSUMOWANIE KOSZYKA //res += '
 345.00 PLN
'; res += ''; } else { res += '
Brak produktów w schowku
'; } $('#header_wishlist .cart-preview').html(res); },"json"); } }) .mouseout(function() { $('#header_wishlist .cart-preview').fadeOut(0); }); });
  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN

Kategorie

  • Ser parmezan - Parmigiano Reggiano
  • Krem Parmigiano-Reggiano
  • Ser Grana Padano
  • Ser Pecorino Romano
  • Fallini suszone sery
  • Świeży ser tarty
  • Ser Mozzarella
  • Pesto
  • Oliwy / ocet
  • Akcesoria
  • zestaw serów
  • Szynka włoska
  • Sery twarde
  • Gastronomia
HALIBUT I KREWETKI Z TYMIANKIEM CYTRYNOWYM I KREMOWYM SOSEM Z Parmigiano Reggiano

                                                                                        

To wyjątkowe danie rybne uświetni każdy obiad — i jest tak proste do przygotowania.

Dla 4 osób
75 g Parmigiano Reggiano 26 miesięcy
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
4 fi lety z halibuta, każdy po 150-175 g
100 g usmażonych i obranych krewetek — rozmrożonych, jeśli
wcześniej były zamrożone
6 małych gałązek tymianku cytrynowego
150 ml śmietany kremówki
6 łyżek stołowych wytrawnego białego wina
Sól i mielony biały pieprz


Drobno zetrzeć parmezan i odstawić na bok. Rozgrzać oliwę na patelni i położyć na niej fi lety z halibuta. Smażyć na średnim ogniu przez pięć do sześciu minut, jednokrotnie obracając. Dodać krewetki i dwie gałązki tymianku cytrynowego oraz smażyć kolejne dwie minuty. Doprawić niewielką ilością soli i pieprzu do smaku. W międzyczasie przygotować sos. Wlać śmietanę do rondla i delikatnie podgrzać, ubijając małą trzepaczką. Dodać białe wino, następnie starty Parmigiano Regiano i mieszać, aż się rozpuści i sos stanie się gładki. Podawać rybę z  krewetkami, polaną sosem i przybraną pozostałymi gałązkami tymianku.