loadingimg

Wczytuję dane...
  • Zarejestruj mnie

      • Twój adres e-mail:
    • Zarejestruj mnie
  • Użytkownicy online: 0
  • Aktualny czas:
Porównywarka
'; res += '
Produkty do porównania:
'; if(data.products) { res += '
'; res += '
    '; $each(data.products.products_name, function(item,pid) { res += '
  • '; res += '
      '; if(data.products.products_check[pid] == 'true') res += '
    • '; else res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    • ' + item +'
      '; res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    '; res += '
  • '; }); res += '
'; res += '
'; //PODSUMOWANIE KOSZYKA //res += '
 345.00 PLN
'; res += '
Porównaj
'; } else { res += '
Brak produktów do porównania
'; } $('#header_compare .cart-preview').html(res); },"json"); } }) .mouseout(function() { $('#header_compare .cart-preview').fadeOut(0); }); });
'; res += '
Produkty w schowku:
'; if(data.items) { res += '
'; res += '
    '; $each(data.items_options, function(value,key) { $each(value, function(item,opt) { res += '
  • '; res += '
      '; res += '
    • '; res += '
    • ' + data.products_name[key] +'
      ' + data.price_brutto[key] +'
      '; if(opt!=0) { res += '
        '; $each(data.options_tname[key][opt], function(optname,optid) { res += '
      • '+optname+': '+data.options_name[key][opt][optid]+'
      • '; }); res += '
      '; } res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    '; res += '
  • '; }); }); res += '
'; res += '
'; //PODSUMOWANIE KOSZYKA //res += '
 345.00 PLN
'; res += ''; } else { res += '
Brak produktów w schowku
'; } $('#header_wishlist .cart-preview').html(res); },"json"); } }) .mouseout(function() { $('#header_wishlist .cart-preview').fadeOut(0); }); });
  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN

Kategorie

  • Ser parmezan - Parmigiano Reggiano
  • Krem Parmigiano-Reggiano
  • Ser Grana Padano
  • Ser Pecorino Romano
  • Fallini suszone sery
  • Świeży ser tarty
  • Ser Mozzarella
  • Pesto
  • Oliwy / ocet
  • Akcesoria
  • zestaw serów
  • Szynka włoska
  • Sery twarde
  • Gastronomia
Pizza Prosciutto Crudo

                                                                                             

ok. 65 g mozzarelli (1/2 małej kulki)
30 g szynki prosciutto crudo
5 pomidorków koktajlowych
5 czarnych oliwek
30g świeżo startego Parmigiano Reggiano 26 m-cy.
ok. 10 listków świeżej bazylii
ciasto i sos
z przepisu na oryginalne włoskie ciasto na pizzę i sos

Wykonanie
• z przepisu na oryginalne włoskie ciasto na pizzę i sos przygotować ciasto, aż do etapu rozciągnięcia spodów oraz sos aż do zmiksowania blenderem. Polecam obszerny wpis nad przepisem z poradami i informacjami jak przygotować idealne ciasto na pizzę oraz sos
• mozzarellę porwać / pokroić na cienkie plasterki, szynkę porwać na kawałki, a pomidorki i oliwki przekroić na pół
• spody posmarować sosem pomidorowym i rozłożyć plasterki mozzarelli. Jeśli mamy grubsze plasterki prosciutto to rozłożyć je na pizzy przed pieczeniem. Jeśli mamy cieńsze plasterki można je dodać po upieczeniu. Rozłożyć połówki pomidorków (skórką do dołu) i oliwek
• piec w 250-260°C (lub w najwyższej dostępnej w piekarniku temperaturze) przez ok. 10 min, aż rant ciasta mocno się zarumieni
• jeśli nie dodaliśmy wcześniej prosciutto, to dodać ją teraz. Następnie posypać pizzę świeżo startym Parmigiano Reggiano najlepiej dojrzewającym 26 miesięcy i rozrzucić listki bazylii
• pokroić i podawać natychmiast. Do pizzy można podać oliwę z oliwek extra virgin