loadingimg

Wczytuję dane...
  • Zarejestruj mnie

      • Twój adres e-mail:
    • Zarejestruj mnie
  • Użytkownicy online: 0
  • Aktualny czas:
Porównywarka
'; res += '
Produkty do porównania:
'; if(data.products) { res += '
'; res += '
    '; $each(data.products.products_name, function(item,pid) { res += '
  • '; res += '
      '; if(data.products.products_check[pid] == 'true') res += '
    • '; else res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    • ' + item +'
      '; res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    '; res += '
  • '; }); res += '
'; res += '
'; //PODSUMOWANIE KOSZYKA //res += '
 345.00 PLN
'; res += '
Porównaj
'; } else { res += '
Brak produktów do porównania
'; } $('#header_compare .cart-preview').html(res); },"json"); } }) .mouseout(function() { $('#header_compare .cart-preview').fadeOut(0); }); });
'; res += '
Produkty w schowku:
'; if(data.items) { res += '
'; res += '
    '; $each(data.items_options, function(value,key) { $each(value, function(item,opt) { res += '
  • '; res += '
      '; res += '
    • '; res += '
    • ' + data.products_name[key] +'
      ' + data.price_brutto[key] +'
      '; if(opt!=0) { res += '
        '; $each(data.options_tname[key][opt], function(optname,optid) { res += '
      • '+optname+': '+data.options_name[key][opt][optid]+'
      • '; }); res += '
      '; } res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    '; res += '
  • '; }); }); res += '
'; res += '
'; //PODSUMOWANIE KOSZYKA //res += '
 345.00 PLN
'; res += ''; } else { res += '
Brak produktów w schowku
'; } $('#header_wishlist .cart-preview').html(res); },"json"); } }) .mouseout(function() { $('#header_wishlist .cart-preview').fadeOut(0); }); });
  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN

Kategorie

  • Ser parmezan - Parmigiano Reggiano
  • Krem Parmigiano-Reggiano
  • Ser Grana Padano
  • Ser Pecorino Romano
  • Fallini suszone sery
  • Świeży ser tarty
  • Ser Mozzarella
  • Pesto
  • Oliwy / ocet
  • Akcesoria
  • zestaw serów
  • Szynka włoska
  • Sery twarde
  • Gastronomia
RISOTTO Z Parmigiano Reggiano, DYNIĄ I BOROWIKAMI

                                                                                            

To cudownie kremowe risotto sprawia, że
proste, klasyczne włoskie składniki tworzą
wspaniałe danie. Dla 4 osób
225 g Parmigiano Reggiano 16 miesięcy oraz dodatkowo do
posypania100g Parmigiano Reggiano 26 miesięcy
40 g suszonych borowików
3 łyżki stołowe bulionu warzywnego
w proszku lub 1 kostka bulionowa
4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
300 g ryżu arborio lub carnaroli (ryż do risotto)
1 pęczek cebuli dymki, drobno posiekanej
300 g dyni lub dyni piżmowej, obranej,
pozbawionej nasion i pokrojonej na małe kawałki
150 ml wytrawnego białego włoskiego wina
Sól i świeżo zmielony czarny pieprz


Drobno zetrzeć parmezan i odstawić na bok. Suszone grzyby włożyć do naczynia żaroodpornego. Rozpuścić proszek lub kostkę bulionową w 850 ml wrzątku, a następnie wlać bulion do grzybów i pozostawić na około 30 minut, aby zmiękły. Gdy będą gotowe, rozgrzać oliwę w naczyniu do smażenia w głębokim tłuszczu lub w rondlu. Dodać ryż i podsmażyć go w niewielkiej ilości tłuszczu na małym ogniu przez około dwie minuty, aż stanie się szklisty, ale nie zrumieni się. Dodać cebulę dymkę i dynię lub dynię piżmową, gotować na małym ogniu często
mieszając przez kolejne dwie do trzech minut. Dolać wina i gotować przez chwilę, następnie dodać namoczone grzyby i dwie chochelki bulionu. Gotować na małym ogniu przez 20-25 minut, dodając jeszcze bulionu, jeśli trzeba, aż ryż stanie się miękki i kremowy. Wymieszać z Parmigiano Reggiano i doprawić do smaku. Zetrzeć świeży Parmigiano Reggiano i posypać każdą porcję.