loadingimg

Wczytuję dane...
  • Zarejestruj mnie

      • Twój adres e-mail:
    • Zarejestruj mnie
  • Użytkownicy online: 0
  • Aktualny czas:
Porównywarka
'; res += '
Produkty do porównania:
'; if(data.products) { res += '
'; res += '
    '; $each(data.products.products_name, function(item,pid) { res += '
  • '; res += '
      '; if(data.products.products_check[pid] == 'true') res += '
    • '; else res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    • ' + item +'
      '; res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    '; res += '
  • '; }); res += '
'; res += '
'; //PODSUMOWANIE KOSZYKA //res += '
 345.00 PLN
'; res += '
Porównaj
'; } else { res += '
Brak produktów do porównania
'; } $('#header_compare .cart-preview').html(res); },"json"); } }) .mouseout(function() { $('#header_compare .cart-preview').fadeOut(0); }); });
'; res += '
Produkty w schowku:
'; if(data.items) { res += '
'; res += '
    '; $each(data.items_options, function(value,key) { $each(value, function(item,opt) { res += '
  • '; res += '
      '; res += '
    • '; res += '
    • ' + data.products_name[key] +'
      ' + data.price_brutto[key] +'
      '; if(opt!=0) { res += '
        '; $each(data.options_tname[key][opt], function(optname,optid) { res += '
      • '+optname+': '+data.options_name[key][opt][optid]+'
      • '; }); res += '
      '; } res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    '; res += '
  • '; }); }); res += '
'; res += '
'; //PODSUMOWANIE KOSZYKA //res += '
 345.00 PLN
'; res += ''; } else { res += '
Brak produktów w schowku
'; } $('#header_wishlist .cart-preview').html(res); },"json"); } }) .mouseout(function() { $('#header_wishlist .cart-preview').fadeOut(0); }); });
  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN

Kategorie

  • Ser parmezan - Parmigiano Reggiano
  • Krem Parmigiano-Reggiano
  • Ser Grana Padano
  • Ser Pecorino Romano
  • Fallini suszone sery
  • Świeży ser tarty
  • Ser Mozzarella
  • Pesto
  • Oliwy / ocet
  • Akcesoria
  • zestaw serów
  • Szynka włoska
  • Sery twarde
  • Gastronomia
Tortelloni z dynią i Parmigiano Reggiano

SKŁADNIKI
• Dynia – 1 kg
• Parmigian Reggiano 16 m-cy tarty – 1 szklanka ok 150g
• Czarny pieprz – 1 szczypta
• Gałka muszkatołowa – 1 szczypta
• Mąka pszenna – 200 g
• Jajko – 2 sztuki
• Szpinak – 250 g
• Masło – 1 łyżka
• Czosnek – 1 ząbek


PRZYGOTOWANIE
1. Mąkę przesiewamy do miski, następnie wytwarzamy wgłębienie i wlewamy do niej rozkłócone jajka. Ciasto wyrabiamy nie dodając wody, około 10 minut. Powinno mić gęstą twardą konsystencję. Jeśli będzie zbyt lepkie, dodajemy więcej mąki. Następnie zawijamy w folię i wstawiamy na godzinę do lodówki
2. Dynię oczyszczamy z pestek, dzielimy na części i wstawiamy do piekarnika na 30-45 minut, aż będzie miękka. Miękkość sprawdzmy nakłuwając dynię
3. Następnie studzimy dynię, obieramy ze skórki i rozdrabniamy, dodajemy starty parmezan, pieprz, gałkę muszkatołową i mieszamy farsz
4. Ciasto rozwałkowujemy cienko i tniemy na pasy, a następnie na kwadraty, na każdym kwadracie układamy łyżeczkę farszu, smarujemy brzegi jajkiem i sklejamy formując ostateczny kształt
5. Tortelloni wkładamy do dużej ilości wrzącej osolonej wody, gdy wypłyną gotujemy około 5 minut i wyjmujemy cedzakiem
6. Szpinak przysmażamy na maśle z dodatkiem posiekanego ząbku czosnku. Całość układamy na talerzach, posypujemy odrobiną pieprzu i Parmigiano Reggiano i podajemy niezwłocznie