loadingimg

Wczytuję dane...
  • Zarejestruj mnie

      • Twój adres e-mail:
    • Zarejestruj mnie
  • Użytkownicy online: 0
  • Aktualny czas:
Porównywarka
'; res += '
Produkty do porównania:
'; if(data.products) { res += '
'; res += '
    '; $each(data.products.products_name, function(item,pid) { res += '
  • '; res += '
      '; if(data.products.products_check[pid] == 'true') res += '
    • '; else res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    • ' + item +'
      '; res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    '; res += '
  • '; }); res += '
'; res += '
'; //PODSUMOWANIE KOSZYKA //res += '
 345.00 PLN
'; res += '
Porównaj
'; } else { res += '
Brak produktów do porównania
'; } $('#header_compare .cart-preview').html(res); },"json"); } }) .mouseout(function() { $('#header_compare .cart-preview').fadeOut(0); }); });
'; res += '
Produkty w schowku:
'; if(data.items) { res += '
'; res += '
    '; $each(data.items_options, function(value,key) { $each(value, function(item,opt) { res += '
  • '; res += '
      '; res += '
    • '; res += '
    • ' + data.products_name[key] +'
      ' + data.price_brutto[key] +'
      '; if(opt!=0) { res += '
        '; $each(data.options_tname[key][opt], function(optname,optid) { res += '
      • '+optname+': '+data.options_name[key][opt][optid]+'
      • '; }); res += '
      '; } res += '
    • '; res += '
    • '; res += '
    '; res += '
  • '; }); }); res += '
'; res += '
'; //PODSUMOWANIE KOSZYKA //res += '
 345.00 PLN
'; res += ''; } else { res += '
Brak produktów w schowku
'; } $('#header_wishlist .cart-preview').html(res); },"json"); } }) .mouseout(function() { $('#header_wishlist .cart-preview').fadeOut(0); }); });
  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN

Kategorie

  • Ser parmezan - Parmigiano Reggiano
  • Krem Parmigiano-Reggiano
  • Ser Grana Padano
  • Ser Pecorino Romano
  • Fallini suszone sery
  • Świeży ser tarty
  • Ser Mozzarella
  • Pesto
  • Oliwy / ocet
  • Akcesoria
  • zestaw serów
  • Szynka włoska
  • Sery twarde
  • Gastronomia
Ciastka czekoladowe z Parmigiano Reggiano

Składniki
• 250 g mąki pszennej
• 25 g kakao (ok. 2 pełnych łyżek)
• 90 g chłodnego masła
• duża szczypta gałki muszkatołowej
• duża szczypta soli
• duża szczypta czarnego pieprzu
• 30 g drobno tartego Parmigiano Reggiano 26 miecięcy
• bardzo zimna woda (ok. 4-5 łyżek) – najlepiej z lodówki

Sposób przygotowania:
• Przesiej mąkę z kakao, dodaj gałkę muszkatołową, sól i pieprz.
• Zimne masło dodaj do suchych składników i łyżką bądź widelcem podziel je otaczając kawałki przygotowaną mieszankę.
• Gdy masło będzie już w drobnych kawałkach dodaj świerzy tarty Parmigiano Reggiano i koniuszkami palców jeszcze bardziej rozdrobnij tłuszcz.
• Do mieszaniny dodaj ok. dwóch łyżek wody, szybko łącząc całość.
• Dodaj w sumie tyle wody, by składniki połączyły się ale ciasto nie było klejąc.
• Rozpłaszcz ciasto, zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 30 minut.
• Rozgrzej piekarnik do 180 stopni .
• Na stolnicy rozwałkuj placek dość grubo (3-5 mm).
• Wykrój ciastka szklanką bądź nożem, ponakłuwaj w kilku miejscach i piec ok. 12 minut.
• Po upieczeniu odstaw na kratkę, ostudź.
• Przechowyć w suchym pojemniku