Od szeregu lat zajmujemy się w Polsce handlem i gastronomią. To sprawiło, że podróże po Europie znaczą dla nas głównie odkrywanie niesamowitego świata narodowych kuchni i niepowtarzalnych lokalnych produktów. We Włoszech stałym punktem naszych wizyt były odwiedziny u producentów Parmigiano-Reggiano, który w Polsce najczęściej zastępowany jest, ze względu na zbyt wysoką cenę, tanimi substytutami. Stąd był już tylko krok, by dzięki latom doświadczeń i osobistym kontaktom z producentami ominąć pośredników i dostarczyć polskim odbiorcom najlepsze Parmigiano-Reggiano za przystępną cenę.
Kilkuletnie poszukiwania pozwoliły nawiązać współpracę z wiodącą w wytwarzaniu sera Parmigiano Reggiano rodziną mleczarnią BONAT nagrodzoną wieloma prestiżowymi wyróżnieniami w szczególności certyfikatem jakości za ser o okresie dojrzewania 28 miesięcy.
Mleczarnia BONAT szczególną wagę przywiązuje do bio-produkcji sera. Stąd warunki chowu i żywienia mlecznych krów spełniają najwyższe standardy. Czystość traw i środowiska jest gwarancja najwyższej jakości mleka przeznaczonego do produkcji najlepszego Parmigiano Reggiano.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.
Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania