Zadzwoń: 662 279 099
Produktów w koszyku: 0
Przejdź do koszyka
  • Strona główna  |  
  • O nas  |  
  • Historia Sera Parmezan  |  
  • Właściwości zdrowotne  |  
  • Często zadawane pytania  |  
  • Sklep internetowy  |  
  • Kontakt

Przepisy z parmezanem

Tarty z pieczonymi orzeszkami koktajlowymi i orzeszkami pinii oraz Parmigiano Reggiano

Te tarty są tak łatwe do przygotowania, gdyż używa się do nich gotowego ciasta francuskiego. Najlepiej jeść je, gdy są jeszcze ciepłe — kilka minut po wyjęciu z piekarnika. Dla 6 osób
1 arkusz 375 g gotowego ciasta
francuskiego — rozmrożonego, jeśli było
wcześniej zamrożone
2 łyżeczki czerwonego lub zielonego sosu pesto
75 g parmezanu drobno startego
9 pomidorków koktajlowych, przepołowionych
Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Roztrzepane jajko lub mleko do glazurowania
2 łyżeczki orzeszków pinii
Starty parmezan do przybrania
Wstępnie nagrzać piekarnik do 200°C (piekarnik z termoobiegiem
do 180°C, a gazowy do 6 poziomu). Lekko natłuścić dużą blachę do
pieczenia. Rozwinąć arkusz ciasta francuskiego i pociąć go na sześć
równych prostokątów. Ostrym nożem zaznaczyć granicę na każdym
prostokącie ciasta, około 2 cm od brzegów, uważając, aby nie przeciąć
ciasta na wylot. Ułożyć ciasto na blasze do pieczenia. Posmarować
wnętrze każdego kawałka ciasta niewielką ilością sosu pesto i posypać
serem. Poukładać pomidorki na tartach, następnie doprawić solą i
pieprzem do smaku.- Posmarować brzegi ciasta roztrzepanym jajkiem
lub mlekiem i piec przez około 15 minut. Posypać tarty orzeszkami
pinii i piec dalsze cztery do pięciu minut, aż ciasto urośnie i stanie
się chrupiące. Studzić przez kilka minut i podawać przybrane startym
Parmigiano Reggiano.

  • Dostawa i płatność
  • Aktualne promocje
  • Regulamin sklepu

Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.

Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania

  • Przepisy z parmezanem
  • Sklep internetowy
  • O nas
  • Kontakt ze sklepem