Zupa cebulowa krem
5-6 cebul
        2 łyżki masła
        1 litr wywaru warzywnego lub bulionu
        2-3 ząbki czosnku
        2 łyżeczki ostrej musztardy
        liść laurowy
        sól, pieprz, bazylia, lub przyprawy jakie lubimy.
        Ser Parmigiano Reggiano dojrzewajacy 26 miesięcy
        1 ziemniak
        żółtko
        śmietana
        Zielenina
        Cebulę pokroić w cienkie krążki, czosnek drobno posiekać i podsmażyć w garnku na maśle, aż będzie szklista i miękka .
        Dodać poszatkowany na tarce jarzynówce ziemniak
        Dusić jeszcze kilka minut aż warzywa będą miękkie .
        Zalać bulionem, dodać musztardę i liść laurowy.
        Gotować na wolnym ogniu przez ok.30-35min pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem.
        
        Kiedy warzywa będą już dobrze rozgotowane, wyciągamy liść laurowy, przecedzamy, wszystko miksujemy.
        Dolewamy rosół ,tyle by osiągnąć odpowiednią konsystencję.
        Ja lubię dość gęstą.
        
        Żółtko i śmietanę mieszamy dodając łyżkę Parmigiano Reggiano.
        Wlewamy do zupy, dobrze wymieszamy i nie gotujemy już.
        Podajemy posypaną Parmigiano Reggiano.
        
        Podawać można z białym chlebem lub grzankam
Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.
        
        Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania