Zadzwoń: 662 279 099
Produktów w koszyku: 0
Przejdź do koszyka
  • Strona główna  |  
  • O nas  |  
  • Historia Sera Parmezan  |  
  • Właściwości zdrowotne  |  
  • Często zadawane pytania  |  
  • Sklep internetowy  |  
  • Kontakt

Przepisy z parmezanem

Conchiglioni z pieczarkami

makaron conchiglioni (ok. 20 muszli)
50 dag pieczarek
3 ząbki czosnku
pęczek pietruszki
150 g tartego Parmigiano Reggiano 26 miesięcy
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Makaron ugotuj al dente w dużej ilości wody, uważając, aby nie rozpadł się w czasie mieszania. Pieczarki drobno posiekaj, rozgnieć czosnek. Podsmaż czosnek na oliwie, dorzuć pieczarki, podlej odrobiną wody, i duś do momentu, aż cała woda odparuje. Pietruszkę drobno posiekaj. Pieczarki posól i popieprz, a następnie wymieszaj z pietruszką. Odstaw do przestygnięcia. Napełniaj muszle pieczarkami i układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Każdą muszlę posyp Parmigiano Reggiano i pokrop oliwą. Zapiekaj na złoty kolor w 170 stopniach. Podawaj z sałatą.

  • Dostawa i płatność
  • Aktualne promocje
  • Regulamin sklepu

Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.

Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania

  • Przepisy z parmezanem
  • Sklep internetowy
  • O nas
  • Kontakt ze sklepem