Cannelloni z ricottą i szpinakiem
Składniki:
makaron cannelloni (ok. 20 rurek)
500 g mrożonego szpinaku
300 g sera ricotta
150 g Parmigiano Reggiano 16-mcy
2 ząbki czosnku
2 jajka
łyżka masła
sól, pieprz
Sos pomidorowy
500 ml sosu pomidorowego
1 cebula
1 ząbek czosnku
sól, pieprz, bazylia, oliwa
Rozmroź szpinak, odsącz dokładnie wodę. Rozgrzej masło na patelni, wrzuć szpinak i przyprawy, podduś, ostudź. Przygotuj sos pomidorowy: zeszklij cebulę i czosnek, dolej sos pomidorowy, dopraw.
W misce rozkrusz ricottę, dodaj szpinak, jajka i połowę parmezanu. Wymieszaj farsz i nadziewaj rurki. W naczyniu żaroodpornym wylej warstwę sosu, ułóż rurki, zalej pozostałym sosem i posyp Parmigiano Reggiano. Zapiekaj w 180 stopniach przez około 30 minut.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.
Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania