HALIBUT I KREWETKI Z
        TYMIANKIEM CYTRYNOWYM
        I KREMOWYM SOSEM Z
        Parmigiano Reggiano
To wyjątkowe danie rybne uświetni każdy obiad —
        i jest tak proste do przygotowania.
        Dla 4 osób
        75 g Parmigiano Reggiano 26 miesięcy
        2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
        4 fi lety z halibuta, każdy po 150-175 g
        100 g usmażonych i obranych krewetek — rozmrożonych, jeśli
        wcześniej były zamrożone
        6 małych gałązek tymianku cytrynowego
        150 ml śmietany kremówki
        6 łyżek stołowych wytrawnego białego wina
        Sól i mielony biały pieprz
        Drobno zetrzeć parmezan i odstawić na bok. Rozgrzać oliwę na
        patelni i położyć na niej fi lety z halibuta. Smażyć na średnim ogniu
        przez pięć do sześciu minut, jednokrotnie obracając. Dodać krewetki i
        dwie gałązki tymianku cytrynowego oraz smażyć kolejne dwie minuty.
        Doprawić niewielką ilością soli i pieprzu do smaku. W międzyczasie
        przygotować sos. Wlać śmietanę do rondla i delikatnie podgrzać,
        ubijając małą trzepaczką. Dodać białe wino, następnie starty
        Parmigiano Regiano i mieszać, aż się rozpuści i sos stanie się gładki. Podawać
        rybę z krewetkami, polaną sosem i przybraną pozostałymi gałązkami
        tymianku.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.
        
        Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania