Zadzwoń: 662 279 099
Produktów w koszyku: 0
Przejdź do koszyka
  • Strona główna  |  
  • O nas  |  
  • Historia Sera Parmezan  |  
  • Właściwości zdrowotne  |  
  • Często zadawane pytania  |  
  • Sklep internetowy  |  
  • Kontakt

Przepisy z parmezanem

HALIBUT I KREWETKI Z
TYMIANKIEM CYTRYNOWYM
I KREMOWYM SOSEM Z
Parmigiano Reggiano

To wyjątkowe danie rybne uświetni każdy obiad —
i jest tak proste do przygotowania.
Dla 4 osób
75 g Parmigiano Reggiano 26 miesięcy
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
4 fi lety z halibuta, każdy po 150-175 g
100 g usmażonych i obranych krewetek — rozmrożonych, jeśli
wcześniej były zamrożone
6 małych gałązek tymianku cytrynowego
150 ml śmietany kremówki
6 łyżek stołowych wytrawnego białego wina
Sól i mielony biały pieprz
Drobno zetrzeć parmezan i odstawić na bok. Rozgrzać oliwę na
patelni i położyć na niej fi lety z halibuta. Smażyć na średnim ogniu
przez pięć do sześciu minut, jednokrotnie obracając. Dodać krewetki i
dwie gałązki tymianku cytrynowego oraz smażyć kolejne dwie minuty.
Doprawić niewielką ilością soli i pieprzu do smaku. W międzyczasie
przygotować sos. Wlać śmietanę do rondla i delikatnie podgrzać,
ubijając małą trzepaczką. Dodać białe wino, następnie starty
Parmigiano Regiano i mieszać, aż się rozpuści i sos stanie się gładki. Podawać
rybę z krewetkami, polaną sosem i przybraną pozostałymi gałązkami
tymianku.

  • Dostawa i płatność
  • Aktualne promocje
  • Regulamin sklepu

Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.

Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania

  • Przepisy z parmezanem
  • Sklep internetowy
  • O nas
  • Kontakt ze sklepem