Sałatka z rukoli i Parmigiano-Reggiano
Składniki
• - 400 g rukoli
• - 150 g di Parmigiano-Reggiano startego w cienkie paski
• - sól
• - czarny pieprz świeżo mielony
Składniki vinaigrette
• - 40 ml oliwy z oliwek extravergine
• -20 ml Octu Balsamico Tradizionale z Modeny
• -5 ml oliwy z orzechów
• -5 ml oliwy z pestek winogron
•
Przygotowanie
Przygotować sos vinaigrette tworząc emulsję z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, oliwy orzechowej oraz z pestek winogron.
Wypłukać i osuszyć liście rukoli.
Polać rukolę sosem vinaigrette, posypać paskami Parmigiano-Reggiano.
Posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.
Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania