Sałatka z rukoli i Parmigiano-Reggiano
Składniki
        • - 400 g rukoli
        • - 150 g di Parmigiano-Reggiano startego w cienkie paski
        • - sól
        • - czarny pieprz świeżo mielony
        Składniki vinaigrette
        • - 40 ml oliwy z oliwek extravergine
        • -20 ml Octu Balsamico Tradizionale z Modeny
        • -5 ml oliwy z orzechów
        • -5 ml oliwy z pestek winogron
        •
        Przygotowanie
        Przygotować sos vinaigrette tworząc emulsję z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, oliwy orzechowej oraz z pestek winogron.
        Wypłukać i osuszyć liście rukoli.
        Polać rukolę sosem vinaigrette, posypać paskami Parmigiano-Reggiano.
        Posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.
        
        Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania