Zadzwoń: 662 279 099
Produktów w koszyku: 0
Przejdź do koszyka
  • Strona główna  |  
  • O nas  |  
  • Historia Sera Parmezan  |  
  • Właściwości zdrowotne  |  
  • Często zadawane pytania  |  
  • Sklep internetowy  |  
  • Kontakt

Przepisy z parmezanem

Sałatka z rukoli i Parmigiano-Reggiano

Składniki
• - 400 g rukoli
• - 150 g di Parmigiano-Reggiano startego w cienkie paski
• - sól
• - czarny pieprz świeżo mielony
Składniki vinaigrette
• - 40 ml oliwy z oliwek extravergine
• -20 ml Octu Balsamico Tradizionale z Modeny
• -5 ml oliwy z orzechów
• -5 ml oliwy z pestek winogron
•
Przygotowanie
Przygotować sos vinaigrette tworząc emulsję z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, oliwy orzechowej oraz z pestek winogron.
Wypłukać i osuszyć liście rukoli.
Polać rukolę sosem vinaigrette, posypać paskami Parmigiano-Reggiano.
Posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

  • Dostawa i płatność
  • Aktualne promocje
  • Regulamin sklepu

Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.

Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania

  • Przepisy z parmezanem
  • Sklep internetowy
  • O nas
  • Kontakt ze sklepem