Zadzwoń: 662 279 099
Produktów w koszyku: 0
Przejdź do koszyka
  • Strona główna  |  
  • O nas  |  
  • Historia Sera Parmezan  |  
  • Właściwości zdrowotne  |  
  • Często zadawane pytania  |  
  • Sklep internetowy  |  
  • Kontakt

Przepisy z parmezanem

Szparagi z parmezanem i orzechami piniowymi

Składniki
• - 800 gr szparagów (najlepiej zielonych)
• - 2 cebule
• - 2 łyżeczki orzeszków piniowych
• - 50 gr masła
• - 2 łyżki bułki tartej
• - 3 łyżki pietruszki
• - 2 łyżki startego Parmigiano Reggiano /26miesięcy/
• - sól i pieprz do smaku
•
Przygotowanie
Ugotować szparagi, a następnie wyłożyć na półmisek. Pokroić drobno cebule i podsmażyć je na maśle. Następnie dodać orzeszki piniowe, bułkę tartą, pietruszkę drobno pokrojoną i na koniec starty 26 miesięczny Parmigiano Reggiano. Podsmażać wszystko przez około 10 minut. Na koniec dodać sól i pieprz do smaku.
Na rozłożonych na półmisku ugotowanych szparagach wyłożyć mieszankę parmezanową, podawać na ciepło.

  • Dostawa i płatność
  • Aktualne promocje
  • Regulamin sklepu

Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.

Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania

  • Przepisy z parmezanem
  • Sklep internetowy
  • O nas
  • Kontakt ze sklepem