Szparagi z parmezanem i orzechami piniowymi
Składniki
• - 800 gr szparagów (najlepiej zielonych)
• - 2 cebule
• - 2 łyżeczki orzeszków piniowych
• - 50 gr masła
• - 2 łyżki bułki tartej
• - 3 łyżki pietruszki
• - 2 łyżki startego Parmigiano Reggiano /26miesięcy/
• - sól i pieprz do smaku
•
Przygotowanie
Ugotować szparagi, a następnie wyłożyć na półmisek. Pokroić drobno cebule i podsmażyć je na maśle. Następnie dodać orzeszki piniowe, bułkę tartą, pietruszkę drobno pokrojoną i na koniec starty 26 miesięczny Parmigiano Reggiano. Podsmażać wszystko przez około 10 minut. Na koniec dodać sól i pieprz do smaku.
Na rozłożonych na półmisku ugotowanych szparagach wyłożyć mieszankę parmezanową, podawać na ciepło.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.
Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania