Ciasto z parmezanem i sezamem
SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki,
2 szklanki cukru,
1 szklanka pełnego mleka,
25 dag tartego Parmigiano Reggiano 26 miesięcy,
4 jajka,
12 dag, rozpuszczonego masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia, ziarna sezamu
SPOSÓB WYKONANIA:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Przesiać mąkę z proszkiem. W osobnej misce wymieszać Parmigiano Reggiano, cukier, jajka i mleko. Dodać rozpuszczone masło. Powoli dodawać mąkę do masy serowej. Wymieszać. Masę przelać do dwóch natłuszczonych keksówek. Blaszki napełniać do połowy. Posypać sezamem. Piec 20 - 25 aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Ostudzić. Pokroić na p
Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 20:00.
Hurtownia parmezanu | Importer parmezanu | Często zadawane pytania